Iedereen (basis)digitaal vaardig in de zorg!

Met dank aan een financiering van het Zilveren Kruis gaan 17 ouderenzorgorganisaties aan de slag met de digitale vaardigheden van hun medewerkers.

Uit onderzoek blijkt dat veel medewerkers moeite hebben met de digitale ontwikkelingen en onvoldoende vaardigheden hebben om met computers en technologie aan de slag te gaan. Dat blijkt uit interviews voor veel stress, onzekerheid, en schaamte bij de zorgprofessionals te zorgen.

Om die reden slaan de organisatie hun handen ineen om de medewerkers te helpen basisvaardig te worden. Op 15 en 31 oktober vond de kick-off plaats waar programmamanager Digitale Vaardigheden Suzanne Verheijden het meerjarenprogramma liet zien dat geïnspireerd is op de ervaringen van zorgaanbieder ‘s Heeren Loo.

Wat de plannen zijn? De openbare website www.digitaal-vaardig.nl wordt in een nieuw jasje gegoten, er komt een speciale online zelftest voor medewerkers ouderenzorg in een nieuwe opmaak gebaseerd op die vaardigheden die nodig zijn in de ouderenzorg. En er wordt een plan op maat geschreven om medewerkers op te leiden en te coachen. Daarvoor worden speciale ‘digicoaches’ opgeleid.

De deelnemende organisaties krijgen budget voor een projectleider en uren voor de medewerkers om de zelftest in te vullen en gaan ook de handen ineen slaan om content te ontwikkelen en bestaande leermiddelen te delen. Er loopt een onderzoeker mee die alle resultaten gaat meten.

Nieuwsgierig? We houden u op de hoogte. Neem alvast eens een kijkje op www.digitaal-vaardig.nl en kijk hoe digitaal vaardig u bent.

Ga naar nieuwsoverzicht